Presentación en sociedade do novo albariño ‘Mar de envero’ cunha degustación no Palacio del Carmen.

Presentación en sociedad del nuevo albariño Mar de Envero

4/3/2008 - La Voz de Galicia

Texto: Concha Pino

A presentación en sociedade dun viño sempre é un acontecemento, abrigo se os bodegueiros se estrean na aventura de sacar ao mercado un produto de calidade con novidades na elaboración.

O viño é Mar de Envero e os seus artífices son composteláns. O novo caldo, un branco monovarietal de albariño de Cambados, que se presentou onte no AC Palacio del Carmen, ten dúas características novidosas que se poñen a proba cos 30.000 litros desa primeira colleita. E son que o proceso empeza cunha maceración en frío durante varias horas, co obxectivo de obter os mellores aromas primarios e continúa coa fermentación en depósitos de aceiro inoxidable e posterior crianza sobre lías (fermentos acumulados na fermentación), responsables de que o viño teña moita estrutura no padal. Xa o saben, o viño albariño da denominación de orixe Rías Baixas, con todos os controis e garantías do Consello Regulador, que ademais ten nome poético. A palabra envero é do argot dos viticultores. Así é como denominan ao cambio de cor da uva, o momento en que pasa do verde ao amarelo no caso da branca, ou do verde ao vermello na tinta. Algo así como a adolescencia do froito, a transición da infancia e a idade da inconsciencia camiño da madureza. E de aí vén o bonito nome que significa na etiqueta de fondo negro, cando as uvas son como un mar... de envero.