Tintos da D.O. Rías Baixas: viños que merece a pena coñecer

A revista Economía Digital publicou un artigo moi necesario sobre os tintos da D.O. Rías Baixas, que inclúe a análise dunha selección de viños entre os que se atopa o noso coupage Mar de Envero Tinto Barrica. E dicimos que é un artigo moi necesario porque estes viños adoitan ser os grandes esquecidos e incomprendidos da zona, así que toda iniciativa que axude a difundir as súas virtudes é máis que benvida.Desde o noso punto de vista son de viños que, polo xeral, interprétanse con certa inexactitude polo gran público, que adoita esperar tintos con alta gradación alcohólica e unha importante carga fenólica, normalmente acompañada dunha notable presenza sensorial de carballo.Con todo, condicionantes propios de Galicia en xeral, e de Rías Baixas en particular —como a composición do chan, o pH da terra, a pluviometría, a orografía ou a influencia atlántica— propician uvas únicas, que confiren aos viños unha personalidade inigualable. Mar de Envero Tinto Barrica Estes factores contribúen á obtención de tintos máis lixeiros, con gradacións baixas e acideces máis altas pero non punzantes, senón frescas, equilibradas e ben ensambladas, que ademais axudan a prolongar a súa lonxevidade.Os tintos de Rías Baixas tamén posúen certa exclusividade, tanto polas variedades usadas na súa elaboración —algunhas, como a pedral, case descoñecidas en Galicia—, como polo feito de que a cantidade de uva tinta vendimiada na D.O. non alcance o 1% do total.Por todo o anterior, desde a adega Mar de Envero animámosvos a descubrir estes tintos e a gozalos en boa compañía.

A que século se remontan as primeiras noticias do Albariño en Galicia?

Os viños rosados galegos elaborados con uva branca son máis aromáticos que os olorosos de Xerez?

Cal das seguintes opcións é unha variedade de uva?

Con que nome se coñecen os camiños que forman as liñas dun viñedo?

É Ferrón unha variedade de uva galega?