Presentación en sociedade do novo albariño ‘Mar de envero’ cunha degustación no Palacio del Carmen.

La Voz de GaliciaTexto: Concha PinoA presentación en sociedade dun viño sempre é un acontecemento, abrigo se os bodegueiros se estrean na aventura de sacar ao mercado un produto de calidade con novidades na elaboración.O viño é Mar de Envero e os seus artífices son composteláns. O novo caldo, un branco monovarietal de albariño de Cambados, que se presentou onte no AC Palacio del Carmen, ten dúas características novidosas que se poñen a proba cos 30.000 litros desa primeira colleita. E son que o proceso empeza cunha maceración en frío durante varias horas, co obxectivo de obter os mellores aromas primarios e continúa coa fermentación en depósitos de aceiro inoxidable e posterior crianza sobre lías (fermentos acumulados na fermentación), responsables de que o viño teña moita estrutura no padal. Xa o saben, o viño albariño da denominación de orixe Rías Baixas, con todos os controis e garantías do Consello Regulador, que ademais ten nome poético. A palabra envero é do argot dos viticultores. Así é como denominan ao cambio de cor da uva, o momento en que pasa do verde ao amarelo no caso da branca, ou do verde ao vermello na tinta. Algo así como a adolescencia do froito, a transición da infancia e a idade da inconsciencia camiño da madureza. E de aí vén o bonito nome que significa na etiqueta de fondo negro, cando as uvas son como un mar… de envero.

A que século se remontan as primeiras noticias do Albariño en Galicia?

Os viños rosados galegos elaborados con uva branca son máis aromáticos que os olorosos de Xerez?

Cal das seguintes opcións é unha variedade de uva?

Con que nome se coñecen os camiños que forman as liñas dun viñedo?

É Ferrón unha variedade de uva galega?