Mar de Envero cumpre un ano no mercado

La RegiónCon só un ano no mercado, e a pesar da forte competencia das adegas xa consolidadas, Mar de Envero estase situendo nas cartas dos mellores restaurantes e tendas especializadas de Galicia e Asturias, e recibiu unhas excelentes calificaciones.Este albariño, intensamente aromático no que se aprecian aromas a froitas tropicais, notas de mazá e froitas de óso; é o primeiro dos viños elaborados pola adega. Unha adega que se creou en 2007, pero non foi ata marzo de 2008 cando o primeiro dos seus produtos viu a luz. Mar de Envero é unha desas novas adegas galegas que se arriscan a crear produtos especiais, apostando pola calidade máis que pola cantidade. De feito, da primeira colleita sacáronse 30.000 litros. O feito de que a nova colleita non saia ata verán débese á complexidade da súa elaboración e á permanencia en lías un mínimo de seis meses.

A que século se remontan as primeiras noticias do Albariño en Galicia?

Os viños rosados galegos elaborados con uva branca son máis aromáticos que os olorosos de Xerez?

Cal das seguintes opcións é unha variedade de uva?

Con que nome se coñecen os camiños que forman as liñas dun viñedo?

É Ferrón unha variedade de uva galega?