Jancis Robinson valora tres viños da adega Mar de Envero con 17,5 puntos

Jancis Robinson, prestixiosa xornalista, escritora e crítica británica de viño, valorou nas súas notas de cata tres viños da adega Mar de Envero con 17,5 puntos: o albariño Mar de Envero elaborado sobre lías, o tinto Volandia Mencía Barrica, e o albariño Mar de Envero Branco Barrica. Na escala de 20 puntos seguida por Robinson, esta puntuación refírese a viños considerados «Superiores». Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero Sobre o albariño Mar de Envero elaborado sobre lías 2019, Robinson apunta nas súas notas de cata que «a intensidade, a pureza concentrada, lineal pero ferozmente madura do pexego e o sal deste viño é case impresionante. Podo saborear o océano. Podo saborear o verán, o outono, o amencer, os albaricoques. A pureza deste viño arquéxase como unha descarga eléctrica pola miña columna vertebral, deixando cada célula formigueante, conmocionada, viva, ríxida e tan sensible coma se se desprendese unha capa de pel. Case dolorosamente puro». Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero Con respecto a Volandia Mencía Barrica 2017, a crítica destaca que «estes viños de Mar de Envero son dos máis emocionantes que probei este ano. Posúen a tensión dunha corda de violín que se puede sentir no centro da columna, vibrando de vida, cun pequeno ritmo eléctrico, excitado e encuberto. Este mencía ten un ton cru e vigoroso, como un cabalo salvaxe. Amargo, pero cheo de froitas. Follas de té, frambuesa, pementa branca, cigarro, folla de tabaco. Moi fresco e aromático. Lavanda de verán, pétalos de capullos de rosa, mica, follas do amencer, pel de mazá vermella. Taninos como unha pincelada de tinta. Un viño que sabe a arroio de montaña, a fervenza de haikus, a un gravado de flores de cerdeira de Katsushika Hokusai». Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero Pola súa banda, apunta o seguinte sobre o albariño Mar de Envero Branco Barrica 2016: «Unha complexidade arrepiante, desde o primeiro aroma de flores brancas envolvido nunha gasa. Albaricoques verdes, un chisco de po de xiz e area de praia húmida, fiúncho mariño bañado en marmelo. Aceites especiados e amargos de casca de lima. Unha acidez moi salgada e potente que reverbera a través do esterno e as costelas como unha corrente eléctrica. O final suavízase, adózase, alárgase, convertendo o yuzu en clementina, a lima en cera. Un viño incriblemente belo que demostra que o albariño, cultivado no lugar correcto e elaborado con mimo, é moito máis que un viño fresco para beber novo con marisco. Aquí hai un enorme potencial de envellecemento. Por favor, que alguén o importe ao Reino Unido!». Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero Jancis Robinson iniciou a súa traxectoria relacionada cos viños no ano 1975. Desde entón editou varios libros, colaborou con distintos medios e recibiu numerosos galardóns polo seu labor. Alcanzou o título de Master of Wine (MW) en 1984, foi elixida como a crítica máis influente a nivel internacional en 2018, e catou e escribiu sobre viños de todos os continentes. As súas notas de cata, coñecidas como «Purple Pages» (Páxinas Púrpura), poden consultarse na súa páxina web previa subscrición.

A que século se remontan as primeiras noticias do Albariño en Galicia?

Os viños rosados galegos elaborados con uva branca son máis aromáticos que os olorosos de Xerez?

Cal das seguintes opcións é unha variedade de uva?

Con que nome se coñecen os camiños que forman as liñas dun viñedo?

É Ferrón unha variedade de uva galega?