A adega de Rías Baixas Mar de Envero amplía esta semana a súa liña «Experiencias del Atlántico», destinada a explorar a particular natureza dos viños galegos, co lanzamento do albariño monovarietal Mar de Envero Blanco Barrica, unha aposta polos viños brancos de garda. Na creación de Mar de Envero Blanco Barrica conxugouse unha viticultura adecuada cunha elaboración consecuente. Unha das súas claves reside na calidade da uva albariño, que no ano 2016 resultou excelente. Outro factor determinante foi atrasar a vendima, o que permitiu obter unha uva con maior concentración e, grazas a ela, un mellor equilibrio na crianza en barrica. Para esta utilizáronse volumes de 300 litros durante un período de 5 meses, conservando a expresión primaria da variedade e relegando os aromas terciarios a un segundo plano. O resultado é un viño palloso brillante con tonalidades douradas e bágoa con volume. En nariz destacan os cítricos (pomelo), flores brancas, notas de froitas de semente (mazá e pera), té verde e lixeiros balsámicos. O seu comportamento en boca é fresco, carnoso, cunha elegante cremosidade, mineral, equilibrado e persistente, finalizando cun postgusto salino. Mar de Envero Blanco Barrica é unha produción limitada a 600 botellas numeradas de 0,75 litros, coidadosamente presentadas en caixas de madeira de 6 unidades. Para a súa óptima conservación, a adega recomenda gardalo ao abrigo da luz, nun lugar fresco e sen oscilacións de temperatura.