A adega de Rías Baixas Mar de Envero, protagonista dun artigo na revista xaponesa Acueducto

Mari Watanabe, experta en gastronomía española e directora da Academia de Gastronomía y Cultura Española de Tokio (Xapón), publicou na revista nipoa Acueducto a crónica dunha das súas viaxes a Galicia, durante a que visitou a adega de Rías Baixas Mar de Envero. A adega de Rías Baixas Mar de Envero, protagonista dun artigo na revista xaponesa Acueducto Acueducto é unha publicación centrada na difusión do mundo hispánico en Xapón, con tirada impresa trimestral, edición dixital e un equipo de redacción integrado polo claustro de profesores da Universidade de Linguas Estranxeiras de Kyoto, personalidades españolas e expertos hispanistas. A adega de Rías Baixas Mar de Envero, protagonista dun artigo na revista xaponesa Acueducto A visita ás instalacións da adega Mar de Envero permitiu a Mari Watanabe probar os dous viños que esta elabora. No seu artigo lembra que o albariño criado sobre lías Mar de Envero xa lle chamara a atención no seu país, primeiro polo seu poético nome e, tras degustalo, polas súas calidades, entre as que destaca «o sabor e estrutura moi profundos, xerados polas lías». Así mesmo, a experta recoñece a súa sorpresa tras catar por primeira vez o albariño monovarietal Troupe, ao que se refire como «un viño novo e divertido para gozar en calquera momento que, nada máis abrilo, me permitiu sentir un aroma con glamour e moi atractivo». A adega de Rías Baixas Mar de Envero, protagonista dun artigo na revista xaponesa Acueducto Acompañada por Manyo Moreira, enólogo da adega Mar de Envero, Mari Watanabe tamén visitou o Mosteiro Cisterciense de Armenteira (Pontevedra). Alí, ademais de apreciar a beleza do orballo galego acumulado sobre as pedras cubertas de musgo, descubriu a popular historia que vincula este lugar coa posible chegada, no século XII, das primeiras cepas de albariño a Galicia.

A que século se remontan as primeiras noticias do Albariño en Galicia?

Os viños rosados galegos elaborados con uva branca son máis aromáticos que os olorosos de Xerez?

Cal das seguintes opcións é unha variedade de uva?

Con que nome se coñecen os camiños que forman as liñas dun viñedo?

É Ferrón unha variedade de uva galega?