Jancis Robinson valora tres viños da adega Mar de Envero con 17 puntos

Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero

07/06/2022

A xornalista, escritora e crítica británica de viño Jancis Robinson valorou tres viños da adega Mar de Envero con 17 puntos, unha puntuación que, de acordo coa súa escala, cualifícaos como «Superiores». Os viños catados e valorados foron Mar de Envero Tinto Barrica, Volandia Godello Barrica e Mar de Envero Branco Barrica.

Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero

Nas súas notas de cata, Robinson refírese ao coupage Mar de Envero Tinto Barrica 2017 nos seguintes termos: «Musculatura ximnástica e enerxía firmemente controlada pero explosiva neste pequeno viño que sabe a capullos de rosa macerados en zume de granada. Mesmo parece zume de granada recén espremido, cos seus taninos sedosos e ásperos. Anís estrelado profundamente inserido en cada pliegue vermello rubí da froita, manchas húmidas de terra de terracota nas súas fazulas xoguetonas (pintura de guerra para xogar ao escondite no xardín, ocultándose, co corazón acelerado pola emoción, baixo os arbustos dos veciños, agardando os pasos do "cazador" designado). Delicioso, deliciosamente fóra do común, peculiar. Descúbrome desexando lamber unha pinga de viño que se escorreu polo borde da copa. É un viño que me fai esquecer a etiqueta. Quero probalo sentada na profunda herba sen cortar e observar aos insectos. Un viño que ten a poesía do seu lugar garabateada con tinta negra nas palmas».

Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero

Con respecto ao monovarietal Volandia Godello Barrica 2019, a crítica sinala que «Non é un viño para servir frío. Ten riqueza e amplitude borgoñesa, as especias do carballo case iridiscentes na forma en que destellan ouro e azafrán a través da froita, e un veo de afumado efímeramente fino. Sabe a palla morna e flor de acacia, a crema de pel de pomelo e a un diminuto renxido de sal de roca de lavanda. Acidez tan translúcida, lixeira e elevadora como un raio de sol. Hai algo ceroso na sensación e o peso do viño, pero é a textura da herba do prado que florece en pleno verán, prensada en cera de abella morna e cepillada con aceites de lanolina. Sofisticado e intimamente conectado coa terra».

Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero

Por último, tamén describe co seu característico ton poético o albariño Mar de Envero Branco Barrica 2018: «Cor dourada. Aromas de mel e limón á brasa, atravesados por un toque de menta doce de Córsega. Caramelo salgado ricamente untado no lenzo de pel branca cítrica do viño. Un revolto de frangipanis con aroma aceirado, unha poliña de azar. A acidez converte o albaricoque e a chirimoia en suaves curvas de canción de berce. Sedución lixeiramente especiada en cada grolo. Un final longo e irisado que cambia, como unha lúa crecente, cada vez que o miras».

Jancis Robinson | Purple Pages | Mar de Envero

Jancis Robinson iniciou a súa traxectoria relacionada cos viños no ano 1975. Desde entón editou varios libros, colaborou con distintos medios e recibiu numerosos galardóns polo seu labor. Alcanzou o título de Master of Wine (MW) en 1984, foi elixida como a crítica máis influente a nivel internacional en 2018, e catou e escribiu sobre viños de todos os continentes. As súas notas de cata, coñecidas como «Purple Pages» (Páxinas Púrpura), poden consultarse na súa páxina web previa subscrición.