Emprender en tempos de crise: Mar de Envero revoluciona os Rías Baixas

Emprender en tiempos de crisis: Mar de Envero revoluciona los Rías Baixas

11/3/2009 - El Correo Gallego

A crise non frea os emprendedores galegos, que seguen sacando adiante proxectos malia o cerrojazo da banca á billa do diñeiro, a morosidade crecente e o baixón do consumo.

Ler mais. Emprender en tempos de crise: Mar de Envero revoluciona os Rías Baixas

 


Mar de Envero: Novas formas de entender o viño

Mar de Envero: Nuevas formas de entender el vino

30/11/2008- El Correo Gallego

En agosto ten lugar o envero, momento clave no que a uva se dulcifica e cambia a súa cor, tornándose nun só día amarelenta a branca e escura a tinta, proporcionando así ao acio o característico ton da maduración. Inspirándose neste proceso de cambio, dous mozos emprendedores galegos: Manyo Moreira, encargado da elaboración e Breixo Reymóndez, xerente da adega, deciden unir a súa experiencia para fundar Mar de Envero, unha adega convencida da necesidade de novas ideas para conseguir aproveitar ao máximo o enorme potencial vitivinícola de Galicia.

Ler mais. Mar de Envero: Novas formas de entender o viño

 

Manyo Moreira, enólogo e productor de viño: “Mar de Envero é un albariño mimado en todo o proceso de elaboración”

Manyo Moreira, enólogo y productor de vino: “Mar de Envero es un albariño mimado en todo el proceso de elaboración”

10/6/2008 - La Voz de Galicia

Elaborar un viño de calidade a partir da nada, sen máis estrutura detrás que moitas ganas de traballar, ilusión e formación, é o reto que acaba de facer realidade Manyo Moreira, enólogo compostelán de 32 anos que se embarcaron no proxecto con dous socios para elaborar o albariño Mar de Envero, o viño da D. O. Rías Baixas que elixiu o restaurante Enxebre para maridar cos peixes azuis aos que dedica unhas xornadas gastronómicas.

Ler mais. Manyo Moreira, enólogo e productor de viño: “Mar de Envero é un albariño mimado en todo o proceso de elaboración”

 

Páxina 29 de 30