Mar de Envero: Novas formas de entender o viño

Mar de Envero: Nuevas formas de entender el vino

30/11/2008- El Correo Gallego

En agosto ten lugar o envero, momento clave no que a uva se dulcifica e cambia a súa cor, tornándose nun só día amarelenta a branca e escura a tinta, proporcionando así ao acio o característico ton da maduración. Inspirándose neste proceso de cambio, dous mozos emprendedores galegos: Manyo Moreira, encargado da elaboración e Breixo Reymóndez, xerente da adega, deciden unir a súa experiencia para fundar Mar de Envero, unha adega convencida da necesidade de novas ideas para conseguir aproveitar ao máximo o enorme potencial vitivinícola de Galicia.

Ler mais. Mar de Envero: Novas formas de entender o viño

 

Manyo Moreira, enólogo e productor de viño: “Mar de Envero é un albariño mimado en todo o proceso de elaboración”

Manyo Moreira, enólogo y productor de vino: “Mar de Envero es un albariño mimado en todo el proceso de elaboración”

10/6/2008 - La Voz de Galicia

Elaborar un viño de calidade a partir da nada, sen máis estrutura detrás que moitas ganas de traballar, ilusión e formación, é o reto que acaba de facer realidade Manyo Moreira, enólogo compostelán de 32 anos que se embarcaron no proxecto con dous socios para elaborar o albariño Mar de Envero, o viño da D. O. Rías Baixas que elixiu o restaurante Enxebre para maridar cos peixes azuis aos que dedica unhas xornadas gastronómicas.

Ler mais. Manyo Moreira, enólogo e productor de viño: “Mar de Envero é un albariño mimado en todo o proceso de elaboración”

 

Presentación en sociedade do novo albariño ‘Mar de envero’ cunha degustación no Palacio del Carmen.

Presentación en sociedad del nuevo albariño Mar de Envero

4/3/2008 - La Voz de Galicia

Texto: Concha Pino

A presentación en sociedade dun viño sempre é un acontecemento, abrigo se os bodegueiros se estrean na aventura de sacar ao mercado un produto de calidade con novidades na elaboración.

Ler mais. Presentación en sociedade do novo albariño ‘Mar de envero’ cunha degustación no Palacio del Carmen.

 

Páxina 28 de 28